• Het is zomer bij Houtopia!
    7 dagen per week geopend van 10.00 tot 18.00 uur van 6 juli tot 25 augustus 2024! Kom en ontdek je zintuigen!

    Al het programma
  • Houtopia, wereld van de zintuigen
    Recreatief en pedagogisch centrum dat gewijd is aan de ontdekking van de 5 zintuigen

Kalender voor familiebezoeken

Laden in uitvoering ...

Houtopia, wereld van de zintuigen

Houtopia is een recreatief en pedagogisch centrum dat gewijd is aan de ontdekking van de 5 zintuigen. Houtopia is een ruimte van ontdekkingen en verwondering. Bij mooi of slecht weer is Houtopia een ideale plek voor een uitstapje met de familie, de school of met een groep.

De binnenruimte is volledig verbouwd in de lente van 2018. Zij bevat talrijke activiteiten, ervaringen en zintuiglijke proeven. Hiernaast is er ook een grote buiten speeltuin, met een avontuurlijk parcours dat u naar de andere kant van de rivier brengt. Daar vindt u een glijbaan van meer dan 30 meter die u een spannende belevenis belooft!

 

Familiebezoek Scholen Groepsbezoek

Het concept

Het nieuwe concept van Houtopia maakt deel uit van een educatieve aanpak
burger door het bevorderen van beter samenleven.

 

Onze 5 zintuigen zijn de 5 ramen die ons de mogelijkheid geven onze wereld te begrijpen. Maar hoe werken ze? Wat kunnen we doen als één van hen niet meer werkt? Kunnen onze zintuigen ons bedriegen? Hoe kunnen we voor hen zorgen? Zijn ze met elkaar verbonden?

Samen met een begeleider kunnen de kinderen zich verdiepen in een wereld waarin er talrijke zintuiglijke ervaringen zijn. Deze behandelingen zijn geen doel op zich. Ze zijn eerder een startpunt om de aandacht van de jonge bezoeker te richten op zijn belevingen.

Deze ervaringen zijn alleen een voorwendsel om onze eigen manier van functioneren te begrijpen, om onze sterke en zwakke punten te leren kennen en om de impulsieve reacties te vermijden.

Iedereen reageert op een verschillende manier als men over zintuiglijke stimulaties spreekt. Ze hangen af van veel verschillende factoren zoals onze ervaringen of onze genenpool. Hier bewust van worden betekent dat we openstaan voor de anderen en dat we toegeeflijk worden.

 

Familiebezoek Scholen Groepsbezoek

Laatst nieuws

Programma zomer 2024

Programma zomer 2024

Houtopia, Univers de sens, 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 18.00 uur van 6 juli tot 25 augustus 2024

Lire +
Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie

Houtopia, Univers de sens, dagelijks geopend van 11 tot 17 uur, van 29 april tot 12 mei

Lire +