• Bezoek Houtopia deze zomer!
    Alles wat je moet weten om je voor te bereiden op je bezoek in juli en augustus

    Ontdek
  • Wereld van de zintuigen
    Recreatief en pedagogisch centrum dat gewijd is aan de ontdekking van de 5 zintuigen.
  • Familiebezoek
    Een ruimte van ontdekkingen en verwondering

 

 

Houtopia is 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Vergeet niet te reserveren!

Houtopia, wereld van de zintuigen

Houtopia is een recreatief en pedagogisch centrum dat gewijd is aan de ontdekking van de 5 zintuigen. Houtopia is een ruimte van ontdekkingen en verwondering. Bij mooi of slecht weer is Houtopia een ideale plek voor een uitstapje met de familie, de school of met een groep.

De binnenruimte is volledig verbouwd in de lente van 2018. Zij bevat talrijke activiteiten, ervaringen en zintuiglijke proeven. Hiernaast is er ook een grote buiten speeltuin, met een avontuurlijk parcours dat u naar de andere kant van de rivier brengt. Daar vindt u een glijbaan van meer dan 30 meter die u een spannende belevenis belooft!

 

Familiebezoek Scholen Groepsbezoek

[NL] Le Concept

[NL] Le nouveau concept d'Houtopia s'inscrit dans une démarche d'éducation
citoyenne en favorisant le mieux vivre-ensemble.

 

Onze 5 zintuigen zijn de 5 ramen die ons de mogelijkheid geven onze wereld te begrijpen. Maar hoe werken ze? Wat kunnen we doen als één van hen niet meer werkt? Kunnen onze zintuigen ons bedriegen? Hoe kunnen we voor hen zorgen? Zijn ze met elkaar verbonden?

Samen met een begeleider kunnen de kinderen zich verdiepen in een wereld waarin er talrijke zintuiglijke ervaringen zijn. Deze behandelingen zijn geen doel op zich. Ze zijn eerder een startpunt om de aandacht van de jonge bezoeker te richten op zijn belevingen.

Deze ervaringen zijn alleen een voorwendsel om onze eigen manier van functioneren te begrijpen, om onze sterke en zwakke punten te leren kennen en om de impulsieve reacties te vermijden.

Iedereen reageert op een verschillende manier als men over zintuiglijke stimulaties spreekt. Ze hangen af van veel verschillende factoren zoals onze ervaringen of onze genenpool. Hier bewust van worden betekent dat we openstaan voor de anderen en dat we toegeeflijk worden.

 

Familiebezoek Scholen Groepsbezoek

Laatst nieuws

Heropening van Houtopia vanaf 9 juni 2021!

Heropening van Houtopia vanaf 9 juni 2021!

Houtopia est en mesure de vous accueillir pour explorer vos sens dans l'espace sensoriel et vous défouler sur la plaine de jeux dès le 9 juin ! Et cela avec des mesures sanitaires pour la sécurité de toutes et tous ! Réservation souhaitée.

Lire +