Actualités

22/10/2022 tot 06/11/2022

Zintuiglijke herfstvakantie

Zintuiglijke herfstvakantie

Houtopia, Univers de sens, 7 dagen per week geopend van 11 tot 17 uur van 22/10 tot 06/11

Kom en geniet van een bezoek vol zintuiglijke ontdekkingen, in de zoetheid van herfst

Houtopia verwelkomt u elke dag van 11 tot 17 uur tijdens de herfstvakantie om onze sensorische ruimt en zijn 80 ervaringen gewijd aan de 5 zintuigen te verkennen, stoom af te blazen op de buitenspeeltuin, te eten in onze cafetaria en te genieten van ons enterainmentprogramma!De geanimeerde workshops zijn drie dagelijkse bijeenkomsten om de wereld van de zintuigen op een andere manier te ontdekken!

Vis le Tempo !
van 13u tot 13u45
voor kinderen van 4 tot 12 jaar
(in het Frans)


> Kinderen kunnen zich het concept van het verstrijken van de tijd eigen maken in het kader van een interactieve zintuiglijke animatie. De tijd dat we er de hele tijd over praten, zonder het echt de aandacht te geven die het verdient. Maar wat is tijd? Niemand ziet het, niemand voelt het, raakt het aan, hoort het. We realiseren ons dat de tijd verstrijkt... omdat dingen veranderen! Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende experimenten en manipulaties om dit complexe concept te begrijpen.


Gourmandises d'automne
van 14u tot 14u30
(in het Frans)


> De zintuigen van kinderen worden ingeschakeld om een herfstrecept te maken. Ze zullen verschillende ingrediënten kunnen hanteren, ruiken en proeven. Het zal ook een gelegenheid zijn om hen bewust te maken van het concept van seizoensgebonden voedsel of om hen nieuwe smaken en geuren te laten waarderen.


Fantôme sensoriel
tussen 15u en 16u30
voor de hele familie!


> Deze workshop biedt kinderen en ouders de mogelijkheid om te knutselen met het idee om een klein zintuiglijk spookje te maken. Dit kan gebruikt worden als Halloween decoratie. Naast het gebruik van de gebruikelijke knutselmateialen, kunnen de deelnemers hun geest ook parfumeren met verschillende essences.Ervaar de herfstsfeer met je 5 zintuigen!

 


Praktische informatie:
> elke dag open van 11u tot 17u
> cafetaria open van 12u tot 16u30
> deelname aan de workshops is inbegrepen in je toegangsprijs
> inschrijven voor de workshops doe je bij de receptie op de dag van je bezoek
> reserveren is niet verplicht
Retour à la liste des news