Familiebezoek

Praktische informatie

Openingsuren

woensdag, donderdag en vrijdag van 13u tot 17u
zaterdag en zondag van 11u tot 17u


Van 6 juli tot 25 augustus 2024 :
7 dagen per week van 10u tot 18u
- Uitzonderlijke sluiting op zondag 4 augustus voor Carnaval du Soleil


> Jaarlijkse sluiting in januari - na de wintervakantie

Tarieven

- 3 jaar : gratis

+ 3 jaar tot 65 jaar : 12,00 €

Grote gezinnen (vanaf 3 kinderen > 3 jaar) : 10,50 €/pers

Groepen (min. 20 pers) : 9 €/pers

Senioren vanaf 65 jaar en personen met beperkte mobiliteit : 10,50 €/pers

Public

coming soon

Cafetaria

Een cafetaria staat tot uw beschikking om het hele jaar door te picknicken. Snacks zijn voor u beschikbaar tijdens schoolvakanties.
 Download de cafetariakaart 

 

Dieren

Honden worden niet toegelaten zowel binnen als buiten.

Duur van het bezoek

Tussen een halve dag en een hele dag.

 

parking gratuit
accès pmr
accessible aux poussettes
cafétariat
boutique souvenir
pas de train
pas d'animaux
 
Laden in uitvoering ...
Laden in uitvoering ...

Het bezoek

U bezoek bestaat uit twee delen :

  • 1) Een zintuiglijke binnenruimte die veel ervaringen bevat en waar iedereen gerespecteerd wordt. U gaat van de ene ervaringsplaats naar de anderen terwijl een begeleider tot uw beschikking staat om alle vragen te beantwoorden of om meer informatie te geven.
     
  • 2) De buitenspeeltuin om zich uit te leven, om te spelen, om lawaai te maken, om te rennen...

Het concept

Het nieuwe concept van Houtopia maakt deel uit van een educatieve aanpak
burger door het bevorderen van beter samenleven.

 

Onze 5 zintuigen zijn de 5 ramen die ons de mogelijkheid geven onze wereld te begrijpen. Maar hoe werken ze? Wat kunnen we doen als één van hen niet meer werkt? Kunnen onze zintuigen ons bedriegen? Hoe kunnen we voor hen zorgen? Zijn ze met elkaar verbonden?

Samen met een begeleider kunnen de kinderen zich verdiepen in een wereld waarin er talrijke zintuiglijke ervaringen zijn. Deze behandelingen zijn geen doel op zich. Ze zijn eerder een startpunt om de aandacht van de jonge bezoeker te richten op zijn belevingen.

Deze ervaringen zijn alleen een voorwendsel om onze eigen manier van functioneren te begrijpen, om onze sterke en zwakke punten te leren kennen en om de impulsieve reacties te vermijden.

Iedereen reageert op een verschillende manier als men over zintuiglijke stimulaties spreekt. Ze hangen af van veel verschillende factoren zoals onze ervaringen of onze genenpool. Hier bewust van worden betekent dat we openstaan voor de anderen en dat we toegeeflijk worden.

 

img1

Binnenruimte

De zaal is 650m² groot en is volledig verbouwd. Hier is het mogelijk meer dans 70 zintuiglijke ervaringen te beleven om de wereld rond ons te ontmoeten.

Deze ruimte is geen museum of geen speeltuin, maar een ervarings- en ontdekkingsruimte die de bezoekers uitnodigt om aandacht te brengen aan hun gevoelens. De ervaringen worden eerst bedoeld voor kinderen, maar ze kunnen door ieder beleefd worden. Ruilen en delen is de basis hiervan. Ze verwonderen, ze laten u nadenken, ze leiden af en ze maken het mogelijk voor iedereen zijn eigen lichaam te begrijpen.

Bezoek zonder schoenen

Dit buitengewone bezoek maakt u zonder schoenen om bewuster te zijn van uw gevoelens.

Voor iedereens comfort krijgt u gratis een paar sokken zowel voor de jongeren als voor de ouderen. Iedereen moet zich comfortabel voelen.

Buitenspeeltuin

De buitenspeeltuin, die een ruimte van uitleving en spel is, is aangepast voor alle leeftijden. Hij is gelegen naast de rivierbochten van de Ourthe.

In juli en augustus vindt u ook 3 springkastelen. Kunt u de Bouncing Ball oversteken? Als het mooi weer is, vergeet uw badpak niet. Zo kunt u van de Houto’Splash genieten, het springkasteel met water.

Geniet ook van het avontuur parcours. Het brengt u naar de andere kant van de rivier dankzij klim omhoog spelletjes. Daar vindt u een glijbaan van meer dan 30 meter die u een spannende belevenis belooft!

Het evenwichtsparcours laat zowel de kleinere als de oudere hun vermogens te testen om de zwaartekracht te uitdagen. De kinderen hebben de keuze: zichzelf timen of langzamer gaan met de hulp van een oudere persoon.

Talrijke veilige parcours, springkastelen en spellen die gewijd zijn aan de ontwikkeling van alle kinderen.