Groepsbezoek

Praktische informatie

Toegang

Publiek van een organisatie
(vzw, vlakte, instituut,...)

Tijdens Belgische schoolvakanties
- Tijdens de herfst-, winter-, ontspannings- en voorjaarsvakantie, elke dag van 11u tot 17u.
- In juli en augustus, elke dag van 10u tot 18u.

Tarieven

- Groep van meer dan 20 personen: 9€/persoon
- Groep van minder dan 20 personen: 10,50€/persoon

Een vrije ingang per 15 kinderen

Het bezoek bevat
- 1 uur vrije toegang tot de zintuiglijke ruimte
- 1 uur begeleide ontdekkingen in de zintuiglijke ruimte
- Onbeperkte toegang tot de buitenspeeltuin

Cafetaria

Je kunt je eigen picknick meenemen in de cafetaria als je een hapje of drankje per persoon koopt.
Tijdens de feestdagen zijn er ook snacks verkrijgbaar.
 Download het menu van de cafetaria 

U bezoek moet op voorrand geboekt worden

U kan het inschrijvingsformulier hier downloaden

De details van uw reservering moeten vooraf telefonisch worden vastgelegd. (! animatie alleen in het Frans)

Duur van het bezoek

Tussen een halve dag en een volle dag al naargelang het weer
parking gratuit
accès pmr
accessible aux poussettes
cafétariat
boutique souvenir
pas de train
pas d'animaux
 

Het bezoek

U bezoek bestaat uit twee delen :

  • 1) Een zintuiglijke binnenruimte die veel ervaringen bevat en waar iedereen gerespecteerd wordt. U gaat van de ene ervaringsplaats naar de anderen terwijl een begeleider tot uw beschikking staat om alle vragen te beantwoorden of om meer informatie te geven.
     
  • 2) De buitenspeeltuin om zich uit te leven, om te spelen, om lawaai te maken, om te rennen...

Het concept

Het nieuwe concept van Houtopia maakt deel uit van een educatieve aanpak
burger door het bevorderen van beter samenleven.

 

Onze 5 zintuigen zijn de 5 ramen die ons de mogelijkheid geven onze wereld te begrijpen. Maar hoe werken ze? Wat kunnen we doen als één van hen niet meer werkt? Kunnen onze zintuigen ons bedriegen? Hoe kunnen we voor hen zorgen? Zijn ze met elkaar verbonden?

Samen met een begeleider kunnen de kinderen zich verdiepen in een wereld waarin er talrijke zintuiglijke ervaringen zijn. Deze behandelingen zijn geen doel op zich. Ze zijn eerder een startpunt om de aandacht van de jonge bezoeker te richten op zijn belevingen.

Deze ervaringen zijn alleen een voorwendsel om onze eigen manier van functioneren te begrijpen, om onze sterke en zwakke punten te leren kennen en om de impulsieve reacties te vermijden.

Iedereen reageert op een verschillende manier als men over zintuiglijke stimulaties spreekt. Ze hangen af van veel verschillende factoren zoals onze ervaringen of onze genenpool. Hier bewust van worden betekent dat we openstaan voor de anderen en dat we toegeeflijk worden.

 

img1

Binnenruimte

De zaal is 650m² groot en is volledig verbouwd. Hier is het mogelijk meer dans 70 zintuiglijke ervaringen te beleven om de wereld rond ons te ontmoeten.

Deze ruimte is geen museum of geen speeltuin, maar een ervarings- en ontdekkingsruimte die de bezoekers uitnodigt om aandacht te brengen aan hun gevoelens. De ervaringen worden eerst bedoeld voor kinderen, maar ze kunnen door ieder beleefd worden. Ruilen en delen is de basis hiervan. Ze verwonderen, ze laten u nadenken, ze leiden af en ze maken het mogelijk voor iedereen zijn eigen lichaam te begrijpen.

Bezoek zonder schoenen

Dit buitengewone bezoek maakt u zonder schoenen om bewuster te zijn van uw gevoelens.

Voor iedereens comfort krijgt u gratis een paar sokken zowel voor de jongeren als voor de ouderen. Iedereen moet zich comfortabel voelen.

Buitenspeeltuin

De buitenspeeltuin, die een ruimte van uitleving en spel is, is aangepast voor alle leeftijden. Hij is gelegen naast de rivierbochten van de Ourthe.

In juli en augustus vindt u ook 3 springkastelen. Kunt u de Bouncing Ball oversteken? Als het mooi weer is, vergeet uw badpak niet. Zo kunt u van de Houto’Splash genieten, het springkasteel met water.

Geniet ook van het avontuur parcours. Het brengt u naar de andere kant van de rivier dankzij klim omhoog spelletjes. Daar vindt u een glijbaan van meer dan 30 meter die u een spannende belevenis belooft!

Het evenwichtsparcours laat zowel de kleinere als de oudere hun vermogens te testen om de zwaartekracht te uitdagen. De kinderen hebben de keuze: zichzelf timen of langzamer gaan met de hulp van een oudere persoon.

Talrijke veilige parcours, springkastelen en spellen die gewijd zijn aan de ontwikkeling van alle kinderen.