Nieuws

21/10/2023 tot 05/11/2023

Herfstvakantie

Herfstvakantie

Houtopia, Univers de sens, dagelijks open van 11u tot 17u van 21/10 tot 05/11

Kom genieten van een bezoek vol zintuiglijke ontdekkingen, in de warmte van de herfst

Houtopia verwelkomt je tijdens de herfstvakantie elke dag van 11 tot 17 uur om de zintuiglijke ruimte en de 80 experimenten rond de 5 zintuigen te ontdekken, je uit te leven op de buitenspeelplaats, iets te eten in onze cafetaria en te genieten van ons activiteitenprogramma!De geanimeerde workshops zijn drie dagelijkse bijeenkomsten om de wereld van de zintuigen op een geheel nieuwe manier te ontdekken!

Vis le Tempo !
van 13u tot 13u30
voor kinderen van 4 tot 12 jaar

> Kinderen kunnen het begrip tijd verkennen door middel van een zintuiglijke en interactieve activiteit. We praten de hele tijd over tijd, zonder het echt de aandacht te geven die het verdient. Maar wat is tijd eigenlijk? Niemand ziet het, niemand voelt het, niemand raakt het aan, niemand hoort het. We beseffen dat tijd verstrijkt... omdat dingen veranderen! Kinderen kunnen verschillende experimenten en manipulaties uitproberen om dit complexe concept te doorgronden.


La pomme dans tous ses états
van 14u tot 14u30

> De zintuigen van de kinderen worden op de proef gesteld als ze een zeer seizoensgebonden vrucht ontdekken: de appel! Dit is hun kans om appels in al hun variaties te hanteren, te ruiken en te proeven, en misschien een nieuw facet van deze gewone vrucht te ontdekken.


Lutherie sauvage
tussen 15u en 16u30

> Tijdens deze workshop kunnen kinderen en hun ouders samen een muziekinstrument maken! Wilde vioolbouw is een techniek die gebruikt wordt om muziekinstrumenten te maken van gerecycleerde materialen, of zoals de uitvinder, Max Vandervost, het zegt, "van voorwerpen die niet specifiek voor dit doel ontworpen zijn"...
> De gemaakte instrumenten kunnen ook gebruikt worden in de parade die georganiseerd wordt voor de Dag van de Rechten van het Kind op woensdag 22 november in Houtopia! Lees HIER alles over deze feestelijke dag.
Beleef de herfstsfeer via je 5 zintuigen!

 


Praktische info:
> elke dag open van 11u tot 17u
> cafetaria open van 12u tot 16u30
> deelname aan de workshops is inbegrepen in je toegangsprijs>
> de workshops lopen van 21 oktober tot en met 4 november - geen workshops op zondag 5 november
> reserveren voor de workshops kan bij de receptie op de dag van uw bezoek (zolang de voorraad strekt)
> reserveren is niet verplicht
Terug naar nieuws